Kategorie: IT

Za posledních 10 let si pamatuju pouze jeden produkt od MS, který je dle mě fajn a rozvíjí se správnou cestou. Je to Office365 (myšlena cloud služba, ne SW samotný). A to je pro mě strašně málo na firmu generující miliardové zisky. Microsoft prováhal spousty šancí, ignoruje požadavky klientů a vůbec, s klienty defacto ani nechce komunikovat. Nechce komunikovat ani s profesionály. Stala se z něj zkostnatělá firma, která na jeden dobrý produkt vychrlí stovky špatných, případně převezme fungující produkt a pokazí ho.

Osobně chci používat jednoduchý produktivní ekosystém, který bude fungovat jako celek a bude maximálně bezpečný. A tím je pro mě dnes APPLE.

Nicméně Windows budu nadále spravovat u klientů, takže občasné technické články budu zveřejňovat dále. Otevírá se ale pro mě nový, zajímavý svět. Svět APPLE. Není všespásný, má taky spousty problematických věcí, ty pozitivní ale výrazně převažují. Osobně mi přijde, že většina klientů této značky vlastně ani netuší možnosti, co tento ekosystém nabízí a nedokáží tyto produkty plnohodnotně využít. Kupují je pouze z pohledu image. Mě ale zajímá praktické využití do maximální hloubky. Na blogu v této sekci budu psát o věcech, co mě na Apple zaujaly, ale také o problémech a jejich případném řešení.