Kategorie: IT

Apple umožňuje provozovat Apple ID v "rodinné" skupině. Vždy jeden z rodičů (nebo starších) je "organizátor". Ten může do rodiny pozvat kohokoliv, kdo pozvání schválí. Děje se tak v NASTAVENÍ - RODINNÉ SDÍLENÍ. V tomto kroku můžete nastavit "schvalování nákupů", což znamená, že pokud si Váš potomek chce cokoliv stáhnout, nebo koupit na Vaši platební kartu, musíte s tím souhlasit. Mý potomci například nemají u svého účtu žádnou platební kartu a vše se kupuje na moji (po schválení).

Dále Vám to v kalendáři přinese možnost zadávat rodinných událostí, které se pak v kalendáři zobrazují všem členům rodiny.

Dále je možné sdílet svou polohu s členy rodiny. Zde nechám na každém, aby to zvážil. Já osobně nemám nic proti tomu, aby moje rodina věděla, kde jsem. Navíc se dost často pohybuji na horách, nebo na kole v terénu sám, a z pohledu bezpečnosti je to výrazné plus.

V rodině lze sdílet i zakoupené aplikace bez nutnosti je kupovat pro každého člena. Toto bohužel není ve výchozím nastavní zapnuto a řeší se: NASTAVENÍ - RODINNÉ SDÍLENÍ - SDÍLENÍ NÁKUPŮ (to je nutné povolit na všech používaných zařízení v rodině). Jakmile máte všude povoleno, otevřete si na libovolném zařízení APPSTOE na stránce DNES, klikněte vpravo nahoře na svou ikonu, pak volba KOUPENÉ, a zde již vidíte zakoupené aplikace i ostatních členů rodiny, které si můžete bezplatně stáhnout. Bohužel to neplatí na nákupy přimo v aplikacích, ale i tak můžete ušetřit dost peněz.

Pokud máte zaplacen iCloud 200GB a větší, lze rovněž prostor úložiště sdílet se svojí rodinou.